Ако има награда за най-красив компактен автомобил с най-якото име от тазгодишното издание на Автомобилното изложение в Женева, то определено тя трябва да се присъди на концепцията Mazda Hazumi, или бъдещата Mazda 2. Автомобилът следва дизайнерската философия на марката, която японците представиха с новото поколение Mazda 6.

Силно изразената радиаторна решетка е типична за последните модели на Mazda, а LED фаровете са допълнителна екстра към модела. Алуминиевите джанти също са много атрактивни. Интересен е панорамният стъклен покрив, монтираният над задната врата спойлер, както и двата ауспуха, разположени по средата. Под предния капак има нов 1.5-литров SKYACTIV-D дизелов двигател в състояние да достави CO2 емисии под 90 g/km. Това е важно, защото така компактният автомобил ще може да се възползва от данъчни облекчения.

Други подробности липсват, но е разбираемо, защото това все пак представлява концепция, която показва дизайна на автомобила, а не неговите технически характеристики. Хубавата новина в случая е, че Mazda е компания, която не се отклонява прекалено много от концептуалните си модели и не се страхува да ги реализира, което значи, че най-вероятно Mazda 2 ще наследи много от достойнствата на Hazumi.

 

 

ТЕСТ ДРАЙВ: Новата Mazda 6.

Тагове: