Как ви се струва луксозна лимузина на Mercedes да харчи 3 литра на 100 километра? Да, това е възможно с новия Mercedes S500 Pulg-In Hybrid!

Модификацията на новото поколение S-класа се задвижва от хибриден агрегат и това е най-икономичният вариант в цялата история на луксозната серия. Той постига тези впечатляващи резултати благодарение на системата за задвижване, която обединява 3.0-литров V6 бензинов двигател с мощност 333 к.с. и 480 Нм електромотор, който доставя допълнителни 109 к.с. и 340 Нм, и комплект батерии, които могат да се зареждат от електрическата мрежа.

От Mercedes казват, че хибридът намалява емисиите на CO2 с около 43% - т.е. въглеродните емисии достигат едва 69 г/км. Само на електрическа енергия луксозната лимузина може да измине 30 км. На разположение на шофьор са 4 режима на управление: Hybrid (стандартен), E-Mode (електрически), E-Save (енергията в батериите се съхранява за по-нататъшно ползване) и Charge (батериите се зареждат по време на движение).

Но ако си мислите, че този автомобил е „осакатен“ откъм ускорение, трябва да знаете, че той може да достигне до 100 км в час само за 5.5 секунди, а максималната му скорост на движение достига 250 км в час.

Цената на Mercedes S500 Pulg in Hybrid ще стартира от 100 000 долара, а пазарната му премиера е насрочена за средата на 2015-та година.

 

 

 

Виж още: Mercedes-Benz Zetros 2014 - вашият нов дом на колел