Google Stadia стартира скоро и амбициозната стрийминг платформа все още има много да доказва. Едно от най-големите притеснения на геймърите е лимитът на месечните им интернет планове. 4К стрийминг при 60 кадъра ще натежи доста и според ново проучване цели 17 процента от играчите чисто и просто няма да могат да ползват Google Stadia заради тези ограничения.

По сведения на американската маркетингова компания NPD Group 34 милиона хардкор геймъри прекарват средно 22 часа на седмица в игра. По предварителни оценки Google Stadia ще използва 16 GB на час при 4К геймплей.

На практика това означава, че дори щедро да предположим, че таванът за повечето геймъри е 1 ТВ (някои са доста по-ниски) – 6 милиона редовни геймъри ще ударят на камък с Google Stadia. Проучването показва още, че други 25 процента от хората всъщност не знаят дали имат месечно ограничение или не, което допълнително може да ги притесни.

По-рано тази година Google изрази надежда, че интернет доставчиците вероятно ще вдигнат своите лимити, имайки предвид възхода на стрийминг услугата, и твърдят, че Google Stadia навярно няма сама да изхаби целия пакет. В същото време интернет гигантът не предложи никакви алтернативни данни, които да успокоят играчите.   

Виж още: Космически изисквания за PC версията на Red Dead Redemption 2

Тагове: