Тази седмица Meta обяви, че е повишила сигурността, като е добавила в Messenger криптиране по подразбиране от край до край и е въвела още няколко нови функции. Наред с това социалният гигант разкри над 20 преживявания с генеративен изкуствен интелект, които сега се тестват във Facebook, Instagram, Messenger и WhatsApp.

Тези AI преживявания ще засегнат различни аспекти на тези социални приложения, включително търсене, откриване, реклами, бизнес съобщения и много други. През следващите седмици избрани потребители трябва да започнат да виждат тези нови функции, свързани с ИИ, преди те да бъдат достъпни за всички.

Едно от новите AI генериращи изживявания, които ще се появят в Messenger и Instagram на Meta, се нарича reimagine. Meta AI ще генерира и сподели първоначално изображение, поискано от потребителя, след което неговите приятели ще могат да натиснат и задържат снимката, за да я допълнят с текстова подкана, а Meta AI ще генерира съвсем ново изображение.

Освен това Meta обяви, че ще пусне Reels в чатовете на Meta AI. Новата функция ще помага на потребителите с препоръки. Да кажем, че искате да пътувате до определено място - Meta AI ще ви препоръча най-добрите места за посещение и ще сподели Reels на най-добрите обекти, така че да не пропуснете нито една важна забележителност.

Meta също така тества нови начини за създаване и споделяне на изображения, генерирани от AI, във Facebook, като например използване на Meta AI за конвертиране на изображения от пейзажна в портретна ориентация, за да се улесни споделянето им в Stories.

Освен това компанията тества използването на Meta AI за намиране на подходяща информация в групите, което ще попречи на потребителите да пропуснат разговорите, както и ще предложи теми за нови чатове.

Освен това Meta AI се използва в Marketplace, за да помогне на потребителите да научат повече за продуктите, които искат да купят. Meta се надява, че опитът ѝ с ИИ ще подобри възможностите за търсене на приятели, страници, групи и обяви в Marketplace.

Meta вече разширява достъпа до функцията за генериране на текст в изображение на Meta AI извън чатовете, като я прави достъпна в САЩ за начало на адрес imagine.meta.com.

И накрая, но не на последно място, Meta обяви, че през следващите седмици ще пусне невидими водни знаци. Невидимият воден знак ще се прилага с модел за дълбоко обучение и ще бъде незабележим за човешкото око. Meta също така казва, че водният знак ще бъде устойчив на обичайни манипулации на изображения като изрязване, промяна на цвета, скрийншоти и др.

Снимка: Unsplash

Виж още: NASA надзърна в сблъсъка, който ще доведе до гибелта на нашата галактика