Днес Motorola обяви нов смартфон от Z-серията - Z3. Откъм външност и спецификации той не представлява нещо невиждано, но си има отличителен белег. Благодарение на специален Moto Mod, моделът ще бъде съвместим с бъдещата 5G мрежа на щатския оператор Verizon. Работещ и с по-старите Moto Z, модът ще се появи на пазара в началото на 2019г. и ще включва модема Snapdragon X50 на американския производител Qualcomm. Самият смартфон влиза в продажба от 16 август, като операторът потвърди, че няма да има версия Moto Z3 Force или други негови разновидности.

Moto Z3 има типичния за Motorola ненатрапчив дизайн с алуминиев корпус, стъклен гръб и водоустойчиво покритие P2i. Освен това разполага и с голям 6-инчов Super AMOLED екран с резолюция 1080x2160 пиксела в съотношение 18:9. Хардуерната конфигурация включва още и поостарелия чипсет Snapdragon 835, 4GB RAM памет, 64GB разшируемо пространство, 12MP двойна задна камера с един цветен и един чернобял сензор, 8MP предна камера с широк зрителен ъгъл (84°), четец на пръстови отпечатъци, и 3000mAh батерия.

Подобно на Moto Z3 Play, Z3 заменя традиционните три навигацонни бутона с един единствен, който работи с натиск и приплъзвания встрани. Операционната система е Android 8.1 Oreo и предстои да бъде надградена до Android P, като Motorola е добавила и жестовия контрол Moto Actions. Цената на модела в САЩ ще бъде 480 долара, като той ще се предлага единствено от Verizon в цвят черна керамика. Цената на 5G мода засега остава неизвестна.

Операторът обещава, че неговата 5G мрежа ще бъде активирана в четири града по-късно през годината: Хюстън, Лос Анджелис, Сакраменто и все още неназован четвърти град. Така собствениците на Moto Z3 имат опцията да си инсталират 5G мода, вместо да купуват нов 5G смартфон, за да ползват по-бързата мрежа. Макар технически да е възможно един 5G мод да се споделя от няколко потребители, по всяка вероятност Verizon няма да го позволи. Модът е оборудван с несменяема SIM карта и навярно ще бъде заключен към определен номер.

 

Тагове: