Motorola добави ново попълнение към премиум серията си motorola edge, посрещайки motorola edge 40 - устройство, което побира усъвършенствани функции като извит дисплей, прахо- и водоустойчивост IP68, мощна 50 МР камера и бързо зареждане в елегантен и стилен дизайн.

Съчетавайки стил и производителност, motorola edge 40 е един от най-тънките в своя клас (7.58 мм), снабден с извит стъклен дисплей без рамки и извита задна част, съединени с прецизно изработена, шлифована алуминиева рамка.
Прелестно елегантна и безпроблемна за употреба, тази комбинация предлага както изключителен дизайн, така и комфорт, прилягайки перфектно към контурите на ръцете на потребителите. В допълнение меката подложка от веган кожа улеснява захвата. Освен впечатляващия си външния си вид първокласният дизайн включва защита IP68, която позволява на устройството да издържа на прах, мръсотия, пясък2 и предпазва от случайно потапяне под сладка вода1, така че motorola edge 40 да е готов да придружава потребителите във всички приключения на живота.

Фантастични снимки с най-съвременна система от камери

С 50-мегапикселова камера с висока разделителна способност, която включва най-широката бленда, налична в смартфон (f/1.4), motorola edge 40 заснема красиви и детайлни снимки.

Изключително широката бленда означава, че потребителите могат да се насладят на:
● По-качествени снимки в условия на слаба светлина, така че времето на деня да не представлява проблем
● Естествено мек фокус зад обекта за по-професионален ефект на кадъра
● По-високи скорости на заснемане, които без усилие замразяват действието, за да бъдат снимките възможно най-прецизно заснети.

В допълнение сензорът за околна светлина веднага определя експозицията, така че любителите на фотографията не трябва да се притесняват, че ще пропуснат и момент, когато отворят камерата си. Моменталният фокус върху всеки пиксел осигурява по-точна работа при всякаква светлина. Оптичната стабилизация ни дава възможност да заснемаме кристално ясни снимки. 13 МР ултраширокоъгълна камера с Macro Vision допълва системата на основната камера, позволявайки на потребителите да поберат повече в кадъра или да се доближат до обекта си, а 32 МР селфи камерата с висока резолюция гарантира отлични групови или самостоятелни снимки при всякакви условия на осветеност. Мotorola edge 40 пристига и с редица нови подобрения на видеото и камерата - стабилизация на хоризонта, видеопортрет и режим Vlog, за да бъдат фотолюбителите в крак с времето и тенденциите.

Кинематографично изживяване за още по-голямо забавление

Когато стриймваме съдържание и играем игри, големият и красив екран е от първостепенно значение, а motorola edge 40 предлага 6.55-инчов pOLED дисплей с извити краища за истински всеобхватен изглед. Завладяващият дисплей е допълнен с Full HD+ резолюция, която осигурява по-остра картина с по-малко пикселизация. Устройството е снабдено и със сертификат HDR10+ и цветови диапазон DCI-P3 за по-широка гама от цветове, които изглеждат по-наситени и реалистични. Когато играят игри, скролват или изпълняват няколко задачи едновременно, потребителите могат да се насладят и на бързата и плавна 144 Hz честота на опресняване, за да навигират плавно устройството си.

Кинематографичното изживяване е съчетано със звука Dolby Atmos® на стерео високоговорителите, който придава дълбочина и детайли на любимите развлечения на потребителите с подобрени басове. В допълнение Motorola Spatial Sound прави звука, идващ от слушалките или високоговорителите на потребителите по-внушителен, тъй като изпълва пространството около тях, когато слушат музика или играят игри. Дисплеят и аудио предложенията на motorola edge 40 осигуряват завладяващо и реалистично мобилно изживяване.

Светкавично бързо зареждане и постоянна производителност, които гарантират надеждност и в движение

Когато дойде време за презареждане, потребителите могат да разчитат на 68 W TurboPower™ зареждане, за да получат енергия за целия ден само за 10 минути2,3 и да се насладят на дълготрайна батерия с капацитет 4400 mAh, която може да се свързва със скорост 5G4 и да бъде в крак с динамичното ежедневие. За още по-голямо удобство устройството дава възможност и за 15 W безжично зареждане4.

Мotorola edge 40 е оборудван и с чипсета MediaTek Dimensity 8020, който предлага безпроблемно свързване към светкавично бързи 5G и Wi-Fi мрежи и задвижва всичко - от видеоклипове с висока резолюция до по-плавни игри. При това с по-бързи скорости на CPU и GPU и по-голяма енергийна ефективност в сравнение с предишното поколение. Налице са и 8 GB LPDDR4X RAM за плавна работа и бързо припомняне, както и до 256 GB UFS 3.1 памет5 за достатъчно място за снимки, филми, песни, приложения и игри. Потребителите могат също така да разгърнат пълната мощ на своя смартфон с безжичната връзка Ready For6 и съвместимостта на устройството с компютри7.

Motorola edge 40 работи с Android 13 и съдържа допълнителни функции за сигурност и софтуер за по-добра защита и безопасност, включително приложението Moto Secure. Поддържано от Thinkshield, Moto Secure App е дестинация за всички жизненоважни функции за сигурност и поверителност на устройството. Приложението се предоставя с редица защити, включително Secure Folder (защитена папка) за защита на чувствителна информация и приложения, Network Protection (мрежова защита) за минимизиране на риска при използване на публичен Wi-Fi, Lock Screen Security (защита на заключен екран), която позволява на потребителите да конфигурират опциите на заключения екран, и PIN Pad Scramble (кодиране на PIN кода), която гарантира, че паролите са защитени от други потребители, които гледат към устройството. В рамките на приложението потребителите могат бързо да проверяват и контролират защитата на своя смартфон с лесен достъп до всички свързани с него приложения и настройки за Android и Motorola, което им осигурява спокойствие, че данните им са защитени.

Наличност и цени

Мotorola edge 40 ще се предлага в два цвята: Nebula Green и Eclipse Black на препоръчителна крайноклиентска цена от 949 лв. в свободна продажба.

Снимки: Motorola