Motorola Razr 2022 беше представен за първи път през август тази година, но остана ексклузивен за Китай. Винаги сме очаквали обаче да бъде пуснат на други пазари и сега настъпи този момент, когато телефонът идва в различни европейски страни. Няма потвърждение дали телефонът ще бъде пуснат в продажба в Съединените щати.

Moto Razr 2022 е в продажба в европейските страни от 25 октомври, но компанията все още не е потвърдила точните подробности. Някои държави го получават в първия ден, докато други ще трябва да почакат малко по-дълго. Апаратът струва 949 лири/1199 евро.

Motorola Razr от трето поколение има дизайн, подобен на предишните поколения, но няколко ключови спецификации са подобрени. Moto Razr 2022 разполага с 6.7-инчов Full HD+ основен дисплей със 144 Hz честота на опресняване, когато разгънете телефона. Освен това има 2.7-инчов Full HD+ дисплей отвън, който е със същия размер, какъвто видяхме на телефона от последно поколение.

Вътре има чипсет Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, който може да се конкурира с телефони от най-висок клас. Основна критика към предишните сгъваеми телефони Razr беше високата цена спрямо хардуерна мощност от среден клас. Тук има 8 GB RAM заедно с 256 GB място за съхранение. Версията на телефона само за Китай имаше до 12 GB RAM и 512 GB памет, но това не изглежда да е така тук.

Motorola значително подобри и батерията на този телефон. Сега той разполага с такава от 3500 mAh в сравнение с 2800 mAh на версията от 2020 г. Засега не е ясно дали това означава впечатляващ живот на батерията, но тук също има 33 W бързо зареждане. Телефонът работи със софтуер Android 12 и Motorola все още не е потвърдила кога ще получи Android 13 или колко дълго ще поддържа софтуера.

Основната камера е 50 MP основна с 13 MP ултраширока камера, която работи и като макро камера. Това също е стъпка напред в сравнение с продукта от последно поколение и ще бъде интересно да се види как може да се конкурира с най-добрите сгъваеми телефони като Samsung Galaxy Z Flip 4.

Остава въпросът дали Motorola ще продава своя телефон Razr 2022 в Съединените щати - пускането в Европа може да означава, че сме стъпка по-близо до сгъваемото устройство от следващо поколение, което да пристигне в САЩ.

Снимка: Motorola

Виж още: Motorola загатна за свой смартфон, който се навива на руло (ВИДЕО)