На събитието Tech World 2022 на компанията майка Lenovo, Motorola показва подвижен мобилен телефон в бърза видео демонстрация. С натискането на един бутон екранът се разширява и прибира, a движещият се тапет бе в съответствие с този дизайн.

Демо видеото ни дава само бегъл поглед към предната част на устройството и изглежда, че екранът се увива около телефона, навивайки се от долния ръб. Поне що се отнася до прототипите, тази концепция изглежда е от „оперативната“ страна на спектъра – има поне икони за батерия и клетъчен индикатор на екрана. Подвижният дисплей е гъвкав OLED панел с размери 6.5 инча, когато е разгънат, и се прибира до „малко над“ 4 инча.

На този етап Motorola не предоставя повече подробности за устройството. Не е ясно дали някога ще достигне пазара, а гъвкавите концепции не са безкрайно много в момента. TCL загатна за много гъвкави продукти през последните няколко години, но все още е без жизнеспособен търговски продукт, който да покаже за тази си стратегия. Сгъваемата концепция на LG може да е била най-близо до пазара, но... добре, знаем какво стана с това. Честно казано, бихме се съгласили дори да вземем сгъваемия Razr 2022 на Motorola, който е наличен само за Китай – човек може да се надява, нали?

Снимка: Motorola

Виж още: Motorola и Pantone стават партньори в мисията да предадат посланията на цветовете