Apple представи актуализацията на софтуера за iOS 17 по време на на WWDC 2023 заедно с шлема Vision Pro AR, watchOS 10, iPadOS 17, macOS Sonoma и някои нови Mac компютри. Актуализацията идва с редица нови функции, включително карти за контакти, съвместни плейлисти, подобрена автоматична корекция, профили в Safari, режим StandBy и др.

При това си изявление Apple прекрати поддръжката на няколко по-стари устройства, включително iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Тези устройства са съвместими с ъпдейта до iOS 16, но няма да получат възможност да стартират най-новата актуализация на iOS.

Apple пусна серията iPhone 8 през 2017 г. заедно с iPhone X като първия си смартфон, който разполага с прорез. Компанията обикновено доставя софтуерни актуализации за своите iPhone-и до пет години от датата на пускането им на пазара.

Ако искате да изпробвате актуализацията, ето списък на моделите iPhone, съвместими с най-новата актуализация на iOS 17:

iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
iPhone XS, iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE 2nd gen and later

Apple заяви, че бета-версията за разработчици на iOS 17 вече е достъпна за изтегляне на тези поддържани устройства, а публичната бета-версия ще се появи следващия месец. За да получите актуализацията, не забравяйте да регистрирате устройството си в бета-програмата, като използвате приложението Apple Developer. След това на вашия iPhone отидете в Настройки > Общи > Актуализация на софтуера. Тук докоснете Beta Updates и изберете iOS 17 Developer Beta на следващия екран. След това се върнете на екрана Software Update и докоснете опцията Download and Install (Изтегляне и инсталиране).

Снимка: Apple

Виж още: Масовото производство на iPhone 15 започва този месец

 

Тагове: