Всеизвестен факт е, че флагманските гъвкави телефони определено няма да са по джоба на всеки. Компании като Samsung и Huawei представят своите устройства като луксозни и предвид технологията, която стои в изработката им, това не е изненадващо. И все пак можем ли да очакваме в обозримото бъдеще нещо гъвкаво и достъпно в същото време, що се отнася до смартфон пазара?

TCL, предвид бизнес модела на цялата компания, определено ще бъде играчът, който ще търси алтернативна (да се чете по-ниска) цена на „гъвкавите“ смартфони. В рамките на MWC2019 освен анонсираните няколко стандартни модела китайският производител показа и прототипи на гъвкави смартфони, които за съжаление пресата (както можете да се уверите от споделеното видео) не е могла да тества по какъвто и да е начин.

Наподобяващият Galaxy Fold модел ще разполага с огъваем 7.2-инчов дисплей. Тоест същият размер като този, който стои в основата на предложението на Samsung. За момента не е ясно чрез кой свой бранд (Alcatel, BlackBerry или Palm) TCL ще продава „гъвкавите“ си устройства. Прочее целта на компанията е не просто да покаже своите OLED „гъвкави“ дисплеи, но и да увери хората, че тяхната DragonHinge конструкция е бъдещето на сгъваемите устройства.

По време на MWC презентациите си компанията демонстрира серия от прототипи, разчитащи на алтернативен дизайн. Както ще се уверите от видеото, има дори „гъвкав“ смартфон с формата на портмоне. Според колегите от The Verge можем да очакваме „гъвкав“ смартфон от TCL през 2020 година. Китайците твърдят, че през 2019 година просто няма как да се свали цената на подобен тип устройства до такава, която да върви ръка за ръка с изградения бизнес модел на компанията да продава нисък и среден клас устройства на разумни цени.

Видето: