Тъй като WhatsApp е най-популярната услуга за изпращане на съобщения в световен мащаб, можем само да си представим броя на URL адресите, изпращани и получавани ежедневно в платформата. Изглежда обаче, че един URL адрес причинява хаос във версията на WhatsApp за Android.

Както за пръв път е забелязано от Brute Bee в Twitter и потвърдено от Android Authority, изпращането на URL адреса wa.me/settings предизвиква цикъл на срив на WhatsApp. Изглежда, че това е проблем само за версията на приложението за Android, но за сметка на това засяга както потребителската, така и бизнес версиите.

Обикновено wa.me/settings води до настройките на WhatsApp. При тази грешка обаче приложението се срива напълно. Когато то се рестартира, нещата работят нормално, но ако се опитате отново да получите достъп до чата, ще започне нов цикъл на срив. Това може да се повтори отново и отново. За щастие не са засегнати други чатове, така че можете да избегнете проблема, като просто не отваряте отново този конкретен чат.

За да отстраните грешката, най-лесният начин за заобикаляне е да използвате уеб-базираната версия на WhatsApp и да изтриете съобщението с URL адреса. Това ще върне нещата към нормалното им функциониране.

Надяваме се, че Meta скоро ще отстрани този цикличен срив на WhatsApp.

Снимка: Unsplash

Виж още: Метавселената ще дава 2.4% от БВП на САЩ към 2035