Мечтали ли сте някога да "си го върнете" на търсачката на Google? Желанието за отмъщение не ви дава мира през нощта? Е, сега имате възможност да изкарате най-голямата търсачка в света от нейните изкуствени неврони и да се насладите на разочарованието на машината с три прости думи. Ето какво трябва да напишете: Google vice president.

Всички ние знаем какво всъщност се пита тук: "Кой е вицепрезидентът на Google?", но тъй като живеем в XXI век, "никой няма време за това". Под "това", разбира се, имаме предвид, че в днешното забързано време рядко - ако изобщо има кой - има търпението да говори и пише по такъв начин, камо ли пък в заявка за търсене. Google обаче не може да разбере тези три думички и се заблуждава. Запитването Google vice president връща само грешни отговори - в зависимост от това къде живеете.

Ако се намирате в САЩ, Google vice president ще изведе като основен резултат не друг, а Камала Харис. Така че, дори и с всички постижения в обработката на естествен език през годините, Google може да се затруднява да разбере контекста зад определени въпроси.

Под картата с графиката на знанията на Google - илюстрираната информация в горната част, където е разположена усмихната снимка на вицепрезидента на САЩ Камала Харис - резултатите най-накрая показват подходяща информация за корпоративната структура на Google.

Така например, ако сте в Германия, картата ще покаже информация за вицепрезидентите на Бундестага Ивон Магвас и Айдан Йозогуз, за разлика от картата с бърза информация за Камала Харис, която се вижда в САЩ.

Снимка: Unsplash/Google

Виж още: Gmail с нови идеи как да ви предпази от спам