Синдикатът SAG-AFTRA все още води преговори с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP). Не е известно кога двете страни ще постигнат споразумение, но изглежда, че Netflix се готви да увеличи цените си в момента, в който бъде сключена сделка.

Според доклад на Wall Street Journal в момента Netflix обсъжда повишаване на цените на няколко пазара в световен мащаб. Позовавайки се на анонимни източници, стрийминг гигантът планира да повиши цената на услугата си без реклами, след като стачката на актьорите приключи.

САЩ и Канада вероятно ще бъдат първите, които ще видят увеличението, пише изданието. Не е известно обаче колко скоро Netflix ще въведе това увеличение на цените. Не е известно и колко високо ще бъде повишена цената.

Потърсени за коментар, от Netflix отказаха да предоставят коментар по доклада.

Понастоящем Netflix предлага поддържан от реклами план за 6.99 долара на месец, стандартен план за 15.49 долара на месец и план Premium за 19.99 долара на месец. Преди имаше основен план без реклами, който се продаваше за 9.99 долара на месец, но тази година той беше премахнат, за да се насочат потребителите към поддържаното от реклами ниво или към някое от по-скъпите нива. Съобщеното увеличение на цените ще засегне само плановете без реклами.

Последният път, когато Netflix увеличи цените си, беше през първата половина на миналата година. Това лято обаче Netflix ограничи споделянето на пароли в опит да печели от тези потребители. В същото време компанията намали цените в избрани държави, за да увеличи броя на абонатите си.

Снимка: Unsplash

Виж още: Краят на една епоха: Netflix обяви, че е изпратил последното си DVD