На хоризонта се появява ново приложение YouTube Create, което ви позволява да редактирате видеоклипове направо на телефона си. Според YouTube то би могло да насърчи повече хора да създават кратки видеоклипове, които са версия на видеоклиповете на YouTube в стил TikTok; като цяло е по-лесно да се направи видеоклип в TikTok, отколкото пълноценен видеоклип в YouTube, което е основна причина за рязкото нарастване на популярността на TikTok.

Създаването на отделно приложение също така имитира стратегията на TikTok за пускане на отделното (и популярно) приложение CapCut, което ви помага да правите видеоклипове, които можете да споделяте в TikTok и други платформи.

"Приложението [YouTube Create] предлага инструменти за редактиране на видеоклипове, включително прецизно редактиране и оформяне, автоматични надписи, възможност за озвучаване и достъп до библиотека с филтри, ефекти, преходи и безплатна музика с технология за подбор на ритъм, така че създателите да могат да създадат следващия си видеоклип в YouTube, без да разчитат на сложен софтуер за редактиране", пише YouTube в публикация в блога.

Приложението YouTube Create ще бъде безплатно за изтегляне и ще бъде налично в бета-версия за Android на "избрани пазари". Тези пазари са САЩ, Обединеното кралство, Германия, Франция, Индонезия, Индия, Корея и Сингапур, съобщава говорителят Кимбърли Тейлър пред The Verge. YouTube планира да пусне приложението за iOS през следващата година, казва Тейлър.

YouTube обявява YouTube Create като част от пакета новини от събитието Made on YouTube. Компанията разкри и някои нови функции с изкуствен интелект, включително инструмент Dream Screen за създаване на генерирани от изкуствен интелект фонове за къси филми и предлагани от изкуствен интелект теми за видео.

Снимки: Unsplash

 

Тагове: