Когато Netflix споделя новината за съвместимостта си с различни смартфони, почти винаги има да наваксва. Точно това видяхме преди няколко дни, когато компанията започна рекламна поддръжка за телефоните Pixel 6 на Google. Но от време на време Netflix обръща ветропоказателя и в крайна сметка загатва как ще работи с ново устройство, преди дори да бъде обявено. Това е точно ситуацията, в която се намираме този път, тъй като виждаме, че Netflix се готви да поддържа предстоящата серия Galaxy S22 на Samsung.

За да бъдем напълно честни, Netflix не говори конкретно за S22. Вместо това виждаме, че компанията е актуализирала своя списък с чипсети, съвместими с HD стрийминг, за да включи Exynos 2100 и Exynos 2200 (заедно с няколко чипа Unisoc, които не ни интересуват толкова). Докато 2100 е старият чип в някои международни телефони Galaxy S21, 2200 е току-що обявеният чип на Samsung, който почти сигурно ще намери своето място в моделите на Galaxy S22.

Никога не е имало реален риск Netflix да не поддържа телефон, толкова известен като следващия флагман на Samsung, така че това откритие е честно по-академично от всичко друго. Все пак сме много развълнувани, че Unpacked събитието е малко повече от седмица на този етап и нямаме търпение да видим дебюта на новите телефони (и таблети) Galaxy.

Ето пълния списък с нови поддържани устройства на Netflix:

Samsung Exynos 2100
Samsung Exynos 2200
Unisoc T606
Unisoc T610
Unisoc T612
Unisoc T616
Unisoc T618

Снимка: Netflix

Виж ощеИгрите са новото оръжие на Netflix на фона на стагнацията в стрийминга