Медийният и технологичен репортер на CNBC Алекс Шърман наскоро подчерта в Twitter изказването на Рийд Хейстингс - главния изпълнителен директор на Netflix, който призовава да не се задават повече въпроси относно гейминг плановете на компанията, докато тя не се превърне в най-добрата услуга за игри. Това звучи като уверение, че Netflix наистина се отнасят сериозно към новото си начинание, въпреки че текущият каталог е смесица от по-стари заглавия и кежуъл игри.

По-лошото е, че Netflix признава, че конкуренцията за стрийминг се отразява на растежа му и изглежда, че гейминг инициативата е някакъв вид опора срещу бавния растеж на видео съдържанието. По същество диверсифицирането изглежда е пътят напред за Netflix и сериозното отношение поне е някаква надежда за иначе не толкова впечатляващия каталог. 

От друга страна изявлението на Хейстингс може да се приеме и като защитен ход - той не иска някой да отговаря на неудобни въпроси. В сравнение с големите ходове на други компании, като например решението на Microsoft да закупи Activision Blizzard, навлизането на Netflix в игралната индустрия драстично бледнее. Със забавянето на ръста на абонатите на Netflix и неотдавнашното покачване на цените на услугата акциите на компанията паднаха с 20%. Така че трябва да се чудите дали Netflix не поема огромен риск, захващайки се с нещо, в което малцина жънат успехи (спомнете си за опита на Google със Stadia), вместо да гарантира успеха си в стрийминга. Добрата новина е, че според слуховете Netflix изгражда свое собствено студио за разработка на игри, така че може би Хейстингс има по-големи планове на хоризонта.

Въпреки че е нелепо да се мисли, че след публикуването на няколко мобилни игри, Netflix по някакъв начин ще се превърне в конкуренция на Nintendo, Microsoft и Sony, е утешително е да чуем, че главният изпълнителен директор приема сериозно новите интереси на компанията. На този етап е твърде рано да се гадае за бъдещето, но като цяло услугата е определено приятен бонус и изглежда, че Netflix настоятелно ще продължи напред.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Google Play Games носи Android игри на вашето PC