Най-новият геймърски флагман Asus ROG Phone 5 е все по-близо до своя официален анонс, след като телефонът премина през китайския телекомуникационен регулатор и така научихме някои ключови негови параметри.

Asus ROG Phone 5 с номер на модела I005DA ще бъде захранван с най-новия чипсет Snapdragon 888 и ще има огромна 6000 mAh батерия. Всъщност тя се състои от две 3000 mAh батерии, което загатва за изключително бърза скорост на зареждане и вероятно за зарядно устройство, работещо на 65 W.

Тройната конфигурация от камери на Asus ROG Phone 5 се състои от 64 МР основен сензор, а на гърба на телефона ще има и втори малък дисплей. Той ще изпълнява функцията на удобен екран за известия, вместо да трябва да ползвате целия телефон. 

Телефонът ще има голям 6.78-инчов AMOLED дисплей с вграден в него скенер за пръстови отпечатъци. Не се знае дали екранът ще има FHD+ или QHD+ резолюция, но се очаква да има 144 Hz честота на опресняване за максимално гладък геймплей.

Показаният от Asus тийзър на новия телефон разкрива, че ROG Phone 5 може да се очаква в края на март или началото на април.

Снимка: Asus

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута

Тагове: