Asus се готви да пусне първия си гейм монитор с поддръжка на HDMI 2.1, който може да се похвали с достатъчна мощност, за да покаже до 4K резолюция при 120 кадъра в секунда, когато е свързан със съвместим компютър с Windows, Xbox Series X или PS5. Според Asus ROG Swift PG32UQ е първият в света 32-инчов HDMI 2.1 геймърски монитор и двата му HDMI порта поддържат най-новия стандарт.

Свързването чрез DisplayPort 1.4 позволява на този монитор да показва 4K при 144 Hz честота на опресняване на компютъра, ако имате достатъчно способни компоненти за толкова висока резолюция. За тази функция Asus ползва технология, наречена Display Stream Compression (DSC), която компресира UHD потоци без осезаемо спадане на визуалното качество.

Подобно на Acer Nitro XV28, обявен миналата седмица, ROG Swift PG32UQ ще се достави до някъде през Q2 2021. Asus не е споделил цена за този модел, но не очаквайте нищо под 899 долара - това е цената на Acer за по-малкия 28-инчов Nitro XV28. И двата модела имат 4K 144Hz IPS панел с време за реакция 1 ms, но устройството Asus може да се окаже предпочитаният избор сред PC геймърите, тъй като има по-голям екран със съвместимост с Nvidia G-Sync (XV28 има FreeSync Premium.)

Asus казва, че Swift в момента е в процес на сертифициране, но при премиерата си той трябва да е съвместим с режима на Nvidia с променлива честота на опресняване, за да премахне разкъсването на екрана и артефактите.

ROG Swift PG32UQ поддържа HDR 600, което му позволява да достигне максимална яркост от 600 cd/m2. Това е малко по-ярко от гореспоменатия Acer Nitro, но все още е сравнително тъмно спрямо много други HDR готови дисплеи.

Снимка: Asus

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

 

Тагове: