Може би сте пред елхата и все още се чудите какво да си подарите тази година - PlayStation 5 или Xbox One. И изведнъж KFC влетяват в стаята с тяхната KFConsole. Не - това не е шега, а конзола, която поддържа игри в 4K, удряйки 240 кадъра в секунда и с отделение, което поддържа пилето топло - да правилно прочетохте.  


Освен топлото пиле системата разполага с Intel Nuc 9 Extreme Compute Element и сменяема графична карта Asus, както и със Seagate BarraCuda 1 TB SSD, което означава, че има по-голям харддиск от Xbox Series X или PlayStation 5. Освен това няма как да прегрява, защото, както казахме - топлината бива изтласкана именно към отделението за подгряване на храна.  
KFConsole е сътрудничество между KFC и производителя на компютърен хардуер Cooler Master, а дизайнът е дело на Timpelay. KFC представи конзолата за пръв път през юни, въпреки че тогава мнозина предположиха, че цялата история е шега.  
Имаме обаче една лоша новина - все още не са обявени дата на пускане на пазара или подробности за цените. Не е ясно дали KFConsole ще бъде лесно достъпна, или ще е достатъчно да изтанцувате пилешкият танц в TikTok, за да я получите. Така че това, което ви остава, е да се насочите към пилето във фурната, за да отбележете подобаващо празниците.  

Снимки: KFC; Cooler Master

Виж още: Bud Light "охлажда" войната между конзолите (ВИДЕО)