Тази сутрин в Weibo (китайския Twitter) се появиха нов набор от снимки, които показват един от хардуерните компоненти на iPhone 8. Според това, което виждаме, iPhone 8 със сигурност ще поддържа безжично зареждане.

На една от снимките виждаме и данни за изходното напрежение: 5V-12V; Изходния ток: 0.6A-2А; Изходната мощност: 5W-10W; Данни за ефективност: 70% -85%; и CE FCC RoHS сертифициране.

Що се отнася до легитимността на този компонент, сравнявайки го с предишни течове, той може и да е достоверен, и да не е. Последният теч на снимки около iPhone 8 показваше металния корпус с дупка на гърба за TouchID сензор. Ако това е вярно, значи iPhone 8 няма да поддържа безжично зареждане, но ако не е, то значи, че TouchID сензорът ще е на друго място.

Но има и друг момент, защото тази година слуховете сочат, че Apple ще представи три нови iPhone-a: iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone 8, които ще се различават по някои параметри. Остава само да почакаме около месец, за да разберем в крайна сметка кое е вярно и кое не.