Идеята за използване на телефона за захранване на компютър не е нещо ново - видяхме това от компании като HP, Motorola и Microsoft. Сега става ясно, че и Apple обмисля тази идея. В USPTO беше издаден патент, който описва начин вашият iPhone или iPad да може да се използва за захранване на ултрапортативен MacBook, съобщава AppleInsider.

Както обикновено, идеята за патент не означава, че някога ще видим това взаимодействие между iPhone и компютър, но поне имаме представа над какво работи Apple.

На една от снимките, свързани с патента, виждаме лаптоп, който разполага със слот за iPhone - точно там, където по принцип се намира тракпадът. На друга снимка виждаме, че iPad може да бъде поставен на мястото на екран в MacBook.

Въпреки че много компании се провалиха в това си начинание и реално изоставиха тези разработки, може би сега Apple ще направи това “модерно”. С напредването на технологията при микрочиповете нашите смартфони все повече се приближават до изчислителната мощ на един средностатистически компютър, а дори изпреварват някои модели от близкото минало. Ще бъде интересно да видим дали в бъдеще лаптопите ни ще са с вграден iPhone или iPad.

Тагове: