Едва януари сме - остават около осем месеца до представянето на iPhone 15, но той вече е наш добър познайник. За да не ни е скучно и да имаме за какво да говорим (пишем), техническият анализатор Джеф Пу реши да ни зарадва с нови подорбности относно предстоящата серия. 
В бележка за хонконгската инвестиционна фирма Haitong International Securities Пу очерта очакванията си за гамата iPhone 15, която според него ще включва 6.1-инчов iPhone 15, 6.7-инчов iPhone 15 Plus, 6.1-инчов iPhone 15 Pro и 6.7-инчов iPhone 15 Pro Max. По-специално, той очаква моделите Pro да разполагат с титанова рамка и полупроводникови бутони за сила на звука и захранване с хаптична обратна връзка от два допълнителни Taptic Engine. Той също така предвижда моделите Pro да имат 8 GB RAM, спрямо 6 GB в моделите iPhone 14 Pro. И трите функции вече са споменавани от други източници като ShrimpApplePro и анализатора Минг-Чи Куо.

Според Пу моделите iPhone 15 Pro ще се захранват от чип A17 Bionic, произведен с 3nm процес на TSMC, докато той очаква iPhone 15 и iPhone 15 Plus да бъдат оборудвани с чип A16 Bionic и 6 GB RAM. И четирите модела се очаква да имат USB-C порт и модем Snapdragon X70 на Qualcomm за 5G и LTE.  
Както се обсъжда широко, Пу очаква телефото обективът на iPhone 15 Pro Max да разполага с перископна технология за увеличено оптично увеличение. Що се отнася до iPhone 15 и iPhone 15 Plus, се предвижда 48-мегапикселов обектив на задната камера като при моделите iPhone 14 Pro. 
В допълнение се появяват и някои детайли за потенциално предстоящи устройства: Apple Watch с micro-LED дисплей и AirPods на по-ниска цена.  
Според Пу новият Apple Watch от висок клас вероятно ще приеме по-голям 2.1-инчов микро-LED дисплей, което ще позволи повишена яркост в сравнение с настоящите модели на Apple Watch с OLED дисплеи. Този модел вероятно ще бъде нова версия на Apple Watch Ultra, който стартира миналия септември и разполага с 1.92-инчов дисплей. 
Очакваната версия на AirPods с по-ниска цена се наричат условно AirPods Lite, но е малко вероятно Apple да използва това брандиране. Идеята е те да бъдат на по-ниска цена, за да се конкурират с безжичните слушалки от други компании. Но все още няма други детайли.  
Въз основа на „скорошни проверки на веригата за доставки и възгледи за технологичната индустрия“ Пу остава предпазлив относно цените на акциите на много компании във веригата за доставки на Apple. Пу вярва, че продуктовата инерция на Apple е „станала слаба“, и очаква доставките на iPhone, Mac, Apple Watch и AirPods да намалеят на годишна база през 2023 г.

Снимки: Unsplash

Виж още: Този неочакван фактор може да свали цената на предстоящия iPhone 15

Тагове: