Apple обяви новата серия iPhone 14 през септември с множество промени и нови допълнения. Докато iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max се продават като топъл хляб, същото не може да се каже за iPhone 14 и iPhone 14 Plus. Според последните новини Apple обмисля намаление на цените за следващата година на iPhone 15 и по-големия iPhone 15 Plus поради по-ниското търсене на iPhone 14 и неговия вариант Plus.

Както споменахме по-рано, търсенето на стандартните iPhone 14 и iPhone 14 Plus остава ниско в сравнение с моделите Pro. Новината бе споделена от yuex1122 в Naver, което предполага, че Apple обмисля намаляване на цените с iPhone 15 и iPhone 15 Plus. Въпреки че изглежда малко вероятно, това може да представлява промяна, която трябва да работи в полза на Apple. Това е така, защото компанията разширява разликата между стандартните модели и моделите Pro и по-голяма разлика в цените би имала повече смисъл за потребителите.

iPhone 14 има малка или никаква добавена стойност спрямо iPhone 13, което е основна причина, поради която потребителите обмислят да купят последния директно от Apple за 200 долара по-малко. iPhone 14 Plus е телефон за 900 долара, който предлага само по-голям екран и капацитет на батерията от стандартния модел. Клиентите могат просто да похарчат 200 долара повече, за да се насладят на iPhone 14 Pro Max, който носи големи промени в масата по отношение на дизайн, дисплей, камера, A16 Bionic чип и много повече.

Източникът сега споменава как евентуално Apple ще определи цената на iPhone 15 и iPhone 15 Plus. Въпреки това, ако Apple планира да намали цената на iPhone 15 Plus, ще трябва да намали цената и на iPhone 15. Ако компанията намали цената на 800 от 900 долара, моделът Plus ще струва колкото стандартният модел. Отсега нататък стандартната цена на iPhone 15 ще падне до 700 долара - същата цена, която Apple таксува за iPhone 13 mini.

Снимка: Unsplash

Виж още: Чипът A17 на iPhone 15 Pro може да донесе доста по-дълъг живот на батерията 

 

Тагове: