Apple наскоро сподели десет полезни съвета и трика, насочени към потребителите на iPhone, като помага на клиентите да извлекат максимума от своето устройство и разкриват някои функции, за които може да не са знаели преди.

Във видео в своя канал за поддръжка Apple сподели десет съвета и трика за нови функции в iOS 16 като наскоро преработения и подлежащ на модифициране заключен екран, възможността за избор и изваждане на обекти от снимки и др. Видеото с дължина малко под шест минути беше публикувано на Коледа, когато хората свикват с новите си iPhone-и.

Ето най-важното:

> Ако докоснете и задържите върху обект вътре в снимка в приложението Снимки на ‌iOS 16‌, можете да вдигнете обекта от снимката и да го поставите в друго приложение.

> Новият заключен екран на ‌iOS 16‌ позволява на потребителите да персонализират различни елементи, включително цвета и стила на часа и датата, да добавят джаджи и др.

> В Настройки -> Wi-Fi можете да изберете запазена Wi-Fi точка за достъп, за да откриете и копирате и поставите нейната парола.


>Ако често пишете едно и също нещо отново и отново като вашия имейл или адрес, можете да създадете замяна на текст в Настройки -> Общи -> Клавиатура -> Замяна на текст.

> Ако батерията ви е на привършване или искате да спестите малко от живота й, когато нямате достъп до зарядно устройство, можете да добавите превключвателя за режим на ниска мощност към Центъра за управление за лесен достъп. Отидете в Настройки -> Център за управление и го добавете към списъка с включени контроли.

> Ако искате да споделите или преместите няколко снимки в друго приложение, просто докоснете и задръжте снимка, преместете я и продължете да селектирате другите снимки. След това ще можете да плъзгате и пускате всички снимки в други приложения или места в iOS.

> Ако искате бързо да отворите камерата, докоснете и задръжте прекия път на камерата в долния десен ъгъл на заключения екран на вашия ‌iPhone‌.

> С iOS 15 и по-нова версия вече можете да използвате Live Text за автоматичен превод на текст в приложението за камера или вътре в снимка. Просто насочете камерата към някакъв текст и докоснете надписа Live Text, който се появява в десния ъгъл, след което изберете превод в показаните опции. Това може да работи и за снимки, които вече са направени в приложението ‌Снимки‌.

> С помощта на приложението Бележки можете лесно да сканирате лист хартия и да създадете негово цифрово копие. Приложението автоматично правилно ще изреже и редактира изображението, така че документът да изглежда четлив.

> Ако сте любопитни коя е първата ви снимка във вашата библиотека със снимки, можете лесно да я откриете с едно докосване. В приложението ‌Снимки‌ просто докоснете горния край на вашия ‌iPhone‌, за да преминете към първата снимка във всяка конкретна библиотека, албум или резултат от търсене.

Снимка: Unsplash

Виж още: Тези настройки на камерата са прекият път към най-добрите снимки с iPhone