25-ти август беше датата, на която избрани български медии успяха да зърнат новата Opel Astra, още преди официалната ѝ премиера на 15-ти септември във Франкфурт. Събитието се състоя в градината на хотел „Hilton”в София и беше съпроводено от подходяща музика.

Моделът е изключително важен за Opel, защото отговаря за сериозен дял от продажбите, а и компактният клас е арена на най-ожесточена конкуренция между всички автомобилни производители. Затова Opel са съсредоточили целия си потенциал в изграждането на атрактивен, стилен и ефективен автомобил, и още от пръв поглед си личи, че са се справили чудесно със задачата.

Новата Astra вече е далеч от имиджа на верен семеен помощник, а се е превърнала в желан лайфстайл обект, който със сигурност ще допринася за егото на своя собственик. Дизайнът е зрял, много изчистен и респектиращ, без каквито и да е лутания и експерименти. Същата тенденция се пренася и вътре, където многото бутони са отстъпили място на удобен тъч екран с интуитивен интерфейс.

 

 

Сред най-интересните технологични иновации, които Astra ще предложи съвсем скоро, са LED фаровете с технология IntelliLux за матрично осветяване на пътното платно – технология без аналог в компактния клас, която досега беше запазена само за много по-скъпи автомобили. Вниманието привлича и обновената система IntelliLink с възможност за връзка със смартфони чрез Apple CarPlay и Android Auto. Благодарение на последното, ще можете да използвате много от мобилните приложения на екрана на автомобила и да ги управлявате чрез гласови команди.

Системите за асистенция включват: паркинг асистент, поддържане на пътната лента, предупреждение за сблъсък с автоматично спиране, разпознаване на знаци.

 

 

Новите предни седалки се предлагат с уникална за компактния сегмент комбинация от 18 вида настройки, масаж, запаметяване на индивидуалните настройки и вентилация. Комфортна функция, с която разполагат само най-луксозните автомобили и новата Astra, са отопляемите странични задни седалки.

Новият Opel Astra ще се предлага с най-ново поколение бензинови и дизелови двигатели, които първоначално ще имат мощностен диапазон от 95 к.с. до 150 к.с. Новият бензинов трицилиндров турбодвигател 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo със 105 к.с. и в комбинация със Start/Stop и автоматизирана трансмисия Easytronic 3.0 превръща новата звезда на Opel в екологично най-чистия и най-икономичен модел с бензинов двигател в компактния клас.