Според последни слухове новата Mazda MX-5 ще се появи в шоурумите още тази година и според главния дизайнер Питър Бъртуисъл тя ще бъде „по-мъжествена" версия на настоящия модел, предоставяйки на потребителите повече от изненада. Говорейки пред Auto Express на автомобилното изложение в Женева 2014, Бъртуисъл каза, че чувства този нов модел като "по-стегната и по-изразителна малка кола".

Според Бъртуисъл тази нова версия ще привлече много млади момчета, а той също така споменава, че този модел няма да продължи познатия дизайнерски език Hazumi, а ще се придържа към нов, наречен Kodo. Снимките, които виждате, не отразяват официалната визия на модела, а са дело на независимия дизайнер X-Tomi Design, но въпреки това са най-близо до истината според експертите на Auto Express.

Роудстърът Mazda MX-5 вече бе вписан в Книгата на рекордите Гинес като най-продавания модел в класа си. А ако новото поколение наистина изглежда така, резултатите вероятно ще бъдат дори по-добри.

За това ще помагат също така новата платформа и двигатели, които ще получи колата. Благодарение на тях теглото на роудстъра ще бъде под 1 тон, което представлява редуциране на масата с поне 200 кг. А това ще позволи потреблението на гориво да бъде с 30% по-ниско в сравнение с настоящата версия на модела.

MX-5 е съвместен проект на Mazda и Alfa Romeo. Италианската версия на автомобила ще се продава под името Alfa Romeo Spider.


А видяхте ли бъдещата Mazda 2?

Тагове: