Зареждането на електрическа кола извън дома ви все още зависи от наличността на мрежата от електрически станции. Това е и пречката за наистина масовото разпространение на екологичните возила, които все още бавно си проправят път към масовия потребител.

Но сега купувачите на Nissan Leaf в 25 страни, ще могат да бъдат по-спокойни, защото всеки нов купувач на този модел ще получи "EZ-Charge" карта, която предоставя две години безплатно зареждане в четири големи EV(Electric Vehicle) мрежи в САЩ: ChargePoint, Blink, AEROVIRONMENT и NRG‘s eVGO.

Японският автомобилен производител може да би е бил мотивиран от своите безплатни пробни периоди за таксуване в Тексас, което е довело до трикратно увеличение на продажбите на Leaf в една от автокъщите. Разширената програма има и своите ограничения. Собствениците на Leaf ще имат на разположение максимум един час нормално зареждане, или половин час свързани към бързо зарядно устройство. Въпреки това не се съмняваме, че това е добра практика, която би трябвало да последват и други производители предлагащи електрически автомобили.

 

Виж още: Tesla Motors ще отговори и на търсенето на кабриолети!