Ако обичате да вървите по улицата слушайки музика, но околният градски шум ви пречи и се намесва в любимото ви парче, определено се нуждаете от решение, нали? Noise Cancelling е това, което ви спасява от бученето на колите, досадните разговори на бабите наоколо и рева на бебето в трамвая.

Модели, използващи тази технология има всякакви – малки, големи и още по-големи. Но какво ще кажете за мини True Wireless слушалки, които не само имат рекордно добро ниво на шумопотискане (все едно сте в тиха стая), но комбинират това с аудио звук, признат за чудесен дори от капризните уши на „хай-фай“ маниаците?

Да, това е новото попълнение от ново поколение, в гамата 1000X на Sony. Името на модела е WF-1000XM3 и наистина, акцент при него е водещата в индустрията към момента технология за шумопотискане на Sony. Тя разчита на новия HD шумопотискащ процесор QN1e и технология с двоен сензор за шум. Резултатът? Изключителна тишина в която чувате единствено музиката си и нищо друго! Слушалките използват двойни микрофони - единият записва гласа ви, а другият шума на околната среда. След като звуците са уловени, HD шумопотискащият процесор QN1e генерира звукови вълни, неутрализиращи досадния звуков фон.

Процесорът консумира много малко енергия и затова може да слушате до 24 часа с включен Noise Cancelling, в комбинация със зареждащия калъф на слушалките (6 часа слушане + 3 зареждания = общо 24 часа). Ако изключите шумоизолирането може да слушате до 32 часа, отново с 3 последващи зареждания. Бързате за някъде, а те не са заредени? Спокойно - само за 10 минути зареждане, слушалките ще ви осигурят нови 90 минути слушане на музика.

Тъй като са безжични, малки и леки, WF-1000XM3 позволяват да се движите без неудобството на кабелите.Те имат специален ергономичен триточков дизайн, който подобрява комфорта и стабилното прикрепване към ухото. Разбира се - имат и редица други екстри, като Wearing Detection (музиката спира автоматично когато ги махнете и тръгва пак, като ги сложите), Quick Attention за комуникация без да сваляте слушалките, Google Assistant и още много други интересни възможности. Но за тях  ще ви разкажем в подробен материал скоро. Засега повече информация можете да видите ТУК 

В България Sony WF-1000XM3 се предлагат на цена от 449 лв.

Вижте още: Кои рутери заслужават вашето внимание?