Asus се прочу със своя малък, но способен флагмански телефон Zenfone 9. Освен това компанията на практика владее сектора на смартфон игрите със серията телефони ROG (Republic of Gamers). Миналогодишната версия ROG Phone 6 е сред най-добрите геймърски телефони, които познаваме, и за това има основателна причина. Въпреки че ROG Phone 6 и неговият брат Pro се появиха през юли 2022 г., изглежда, че Asus може да е готова да пусне наследника (наследниците) няколко месеца по-рано тази година, като компанията сподели покана за виртуално събитие ROG Phone 7, насрочено за 13 април.

В съобщението си компанията не крие какво предстои да се случи, като в публикацията в Twitter дори се споменава ROG Phone 7 по име. Виртуалното събитие ще започне в 8 часа сутринта (българско време), като Asus е достатъчно любезна да предложи начален час на събитието в няколко други часови пояса.

Хардуерът на телефона все още е в пълна тайна, но предишни появи в списъците на Geekbench ни дадоха известна представа какво да очакваме. На борда трябва да се намира водещият мобилен SoC на Qualcomm - Snapdragon 8 Gen 2, а в докладите се говори и за поне 16 GB RAM, като вероятно ще има и вариант с 18 GB.

Що се отнася до дисплея, според съобщенията Asus ще предложи 6.8-инчов FHD+ AMOLED екран, подкрепен от впечатляващата честота на опресняване на дисплея от 165 Hz. Говори се и за гигантска батерия с капацитет 6000 mAh, съчетана с поддръжка на 65W бързо кабелно зареждане.

В предстоящия геймърски суперфон по подразбиране би трябвало да работи Android 13 (с ROG UI върху него), а актуализацията на Android 14 вероятно ще бъде пусната в началото на следващата година. Това се основава на графика за актуализация на производителя за ROG Phone 6 и Phone 6 Pro, които получиха стабилен Android 13 през февруари тази година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Суперзарядното от 300 W на Redmi е все по-близо до следващия ви телефон