Заинтересованите от флагмански телефони по света може да не трябва да чакат толкова дълго, колкото са предполагали, докато Qualcomm обяви чипа, който ще използва следващото поколение топ модели, според нов доклад.

Qualcomm и неговите чипове захранват по-голямата част от водещите телефони, продавани по целия свят, като компанията пусна Snapdragon 8 Gen 2 през ноември 2022 г. Този чип сега захранва телефони като гамата Samsung Galaxy S23, но следващата му версия може да пристигне по-рано от 12-месечна годишнина на предходния Gen 2 чип.

Нова публикация в Weibo от профила Digital Chat Station, открита от NotebookCheck, предполага, че може да получим следващия водещ телефон с чип на Qualcomm по-рано, отколкото много от нас биха очаквали. Източникът не навлиза в конкретни подробности кога всъщност ще бъде това издание, но издание през четвъртото тримесечие все още изглежда вероятно. Това може да означава, че ще видим пускането на Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 през октомври, а не през ноември.

Струва си да се отбележи, че самият Snapdragon 8 Gen 2 стартира няколко седмици по-рано от Snapdragon 8 Gen 1, който дойде преди него, така че е възможно Qualcomm да се е озовал в ритъм на пускане, който не се нуждае от 12 месеца, за да изкара нов чип.

Що се отнася до това на какво ще бъде способен Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, очакванията са високи. Ранен резултат от Geekbench показа, че можем да очакваме с нетърпение някои прилични числа, поне по отношение на резултатите от бенчмарка.

Въпреки че е почти невъзможно да разберем къде ще видим използван чип месеци преди дори да бъде обявен, изглежда сигурен залог, че можем да очакваме той да бъде използван от всички обичайни заподозрени. Това със сигурност ще включва гамата Galaxy S24, когато пристигне в началото на 2024 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung Galaxy S23 Ultra – Дежавю (Ревю)