Стартъпът Essential, ръководен от създателя на гугълската операционна система Android Анди Рубин, добави 300 млн. долара към пакета с инвестиции, съобщи Bloomberg. 

С тази сума, Essential вече се оценява на почти 1 млрд. долара, според анализ на Equidate. Миналия месец компанията показа първите си два продукта - хай енд смартфон и конкурент на Amazon Echo за дома. 

Припомняме, че Essential идва от технологичния инкубатор Playground Global, създаден от Рубин след напускането му на Alphabet през 2014. 

Миналата година Essential събра 30 млн. долара от Playground Global и Redpoint Ventures. Сред инвеститорите са и имената на Altimeter Capital, Tencent Holdings Ltd. и Foxconn Technology Group. 

WSJ съобщава, че Рубин е договорил и сделка със SoftBank Group Corp. за включването на фирмата в 100  милиардния технологичен фонд, но инвестицията е спряна след влизането на Apple във фонда. Рубин не посочи името на Apple, но каза, че сделката не се е случила заради навлизането на конкурентен играч във фонда. 
 

Тагове: