Късно в четвъртък вечерта присъствахме виртуално на официалното представяне на следващата конзола на Sony, която закономерно носи името PlayStation 5. И както повелява традицията, видяхме пъстро и впечатляващо представяне на много нови заглавия, предвидени за мощната система. Някои от игрите се разработват ексклузивно за нея, докато други без съмнение ще бъдат налични и за други платформи, но като цяло презентацията беше достатъчно атрактивна и вероятно всеки може да открие в нея нещо за себе си.


Направи впечатление, че акцентът на събитието беше върху по-кежуъл жанровете като инди игрите и платформърите, докато ААА екшъните сякаш бяха оставени на заден план - вероятно предвид желанието на Sony да не разбунва излишно духовете в светлината на скорошното напрежение в Съединените щати. С леко разочарование трябва да отбележим, че преработките на вече излезли игри отново присъстваха трайно в представянето - нещо, което по принцип не искаме да виждаме на премиерата на ново поколение хардуер, който уж е призван да ни впечатлява с невиждани досега заглавия.

По-долу може да видите премиерните трейлъри на най-интересните игри, които японският гигант и неговите партньори показаха на представянето.

Horizon Forbidden West

Sackboy: A Big Adventure

Gran Turismo 7

Ratchet & Clank: Rift Apart

Project Athia

Resident Evil 8: Village

Demon’s Souls Remake

Hitman 3

Ghostwire: Tokyo