Както всички много добре сме усетили, мислите ни текат много по-бързо от способността ни да кажем или напишем нещо, ето защо едно приложение смята, че може да организира мислите ви. Weavit твърди, че може да свърже бележките ви с вашите контакти, срещи, теми и други уеб връзки, което ви позволява да запишете вашите идеи и друго вдъхновение, без да се налага да измисляте структуриран начин за подобна организация. „Всяка мисъл, която имаме в ума си, понякога е напълно неструктурирана и просто не се вписва в съществуваща бележка, която имаме“, обяснява съоснователят на Weavit Комал Нарвани. „Вие просто искате да хвърлите мисъл там и искате машината да направи организацията вместо вас – така че да можете да извадите тази информация на по-късен етап и да я организирате добре.“

Weavit използва термина NLP, който не означава невро-лингвистично програмиране, а „естествена обработка на език“. Всичко започва, като въвеждате или диктувате своята идея, а приложението улавя ключовите думи и ги свързва с други събития, бележки, хора и места, за които знае. За да подпомогне тези връзки, Weavit разчита и на огромен брой статии от Wikipedia. Приложението също ще поддържа използването на общи инструменти, като хаштаг или споменаване на @, така че потребителите му могат да правят повече ръчни връзки, ако е необходимо. Що се отнася за поверителността - от компанията уверяват, че цялата тази информация е напълно криптирана. В момента Weavit е само за iOS и е достъпен само за потребители с код за достъп, тъй като стартирането все още е в ранните фази на тестване. Бъдещите планове на компанията включва работа както по Android версия, така и върху уеб приложение. Очаква се съвсем скоро да бъде пуснато разширение за Chrome за заснемане на изображения и уеб страници по време на сърфиране, за да направи Weavit способен да събира съдържание от мрежата.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Weavit

 Виж още: Софтуерен бъг превръща екрана на iPhone 13 в розова каша