Нейно Величество Елизабет II, кралица на Обединеното кралство, изглежда обича продуктите с марка Samsung, защото стана известно, че Кралското домакинство на Обединеното кралство е подновило кралската заповед, която позволява на компанията да продължи да доставя потребителски стоки и уреди на кралското семейство.

Кралската заповед се появява през XV век и в самата си същност е разрешение, което Кралското домакинство на Обединеното кралство издава на различни компании. Тя им позволява да предоставят срещу заплащане стоки или услуги на кралското семейство, но процесът е по-скоро въпрос на чест и престиж, тъй като те могат да използват кралската заповед с рекламна цел.

Кралските заповеди се издават от името на Нейно Величество кралицата и Негово кралско височество принца на Уелс в Обединеното кралство. Те също бяха издавани от името на Негово кралско височество херцога на Единбург до смъртта на принц Филип миналата година.

Samsung получи първоначалната си кралска заповед през 2012 г. от името на Нейно Величество. Оттогава гигантът доставя електронни продукти на Кралското домакинство на Обединеното кралство. Но заповедите не са завинаги: ако кралските особи не харесват стоките или услугите, които получават, те могат да отменят разпореждането. За щастие на Samsung кралицата изглежда обича продуктите с тази марка. Тя не иска да премине към друг доставчик на електроника и е предоставила подновяване на Кралската заповед на компанията.

Samsung може да доставя на кралицата смартфони, телевизори, домакински уреди и още електронни джаджи. Устройства като Galaxy Z Flip 3 и най-новите 8K Neo QLED телевизори придават това „кралско“ усещане.

Samsung е една от най-големите технологични компании в световен мащаб и лидер в няколко технологични индустрии, включително смартфони. Корейският гигант също произвежда телевизори, домакински уреди, смарт часовници и различни други електронни продукти. Той има силно присъствие в целия свят и има солидна клиентска база и както виждаме - Кралското домакинство на Обединеното кралство също е сред неговите клиенти.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеSamsung продава повече 5G смартфони с Android от всеки друг