Toyota Prius никога не е изглеждала като "нормална" кола... наистина (може би с изключение на първото поколение). А в изцяло новия модел за 2016 година, представен в Лас Вегас, Toyota изглежда запазва странностите в автомобила.

Запознайте се с четвъртото поколение Prius: ”Това вече не е просто за MPG (нисък разход на гориво)", се казва в прессъобщение на Toyota, отбелязвайки, че четвъртото поколение на колата е с 10% по-икономично. Но от автомобилния производител подчертават, че вече предлагат и много повече удоволствие от шофирането, като целта е да се привлекат нови клиенти. Хибридната система е по-компактна и лека, но по-ефективна, казват още от Toyota. Новият Prius е с 6.1 сантиметра по-дълъг и един сантиметър и половина по-широк. Той използва новата платформа (Toyota New Global Architecture - TNGA), която предлага по-добро пътно поведение и комфорт.

Освен това новата платформа снижава центъра на тежестта. В същото време изцяло ново е и окачването. Prius със сигурност ще струва много по-малко от автомобилите на Tesla Motors и ще е само въпрос на време да свикнете с новото лице. Продажбите ще стартират в началото на следващата година, казват от Toyota.

 

 

Прочетете още: Toyota стартира партньорство с MIT и Стандфорд за бъдещата мобилност

Тагове: