Според източник, известен като Kosutami, Apple планира да въведе нова термична система в iPhone 16, за да намали прегряването.

В неотдавнашна публикация в X (бивш Twitter) Kosutami обясни, че Apple работи по графенова термична система за линията iPhone 16, докато моделите iPhone 16 Pro могат да добавят метални корпуси на батериите, за да намалят прегряването. Този ход изглежда идва в отговор на широко разпространените проблеми с прегряването, които се появиха при iPhone 15 Pro и които Apple отстрани чрез актуализация на софтуера по-рано тази година.

Графенът има висока топлопроводимост, която превъзхожда тази на медта, която понастоящем се използва в радиаторите на iPhone. От известно време Apple се интересува от графен за управление на топлината, като е подала патенти, свързани с проучването на материала за разсейване на топлината в преносими устройства. Преди това Apple прехвърли батерията на Apple Watch от черни фолийни корпуси към такива от метал със Series 7, така че еквивалентна промяна в iPhone изглежда правдоподобна.

Снимка: Unsplash

Виж още: Още по-изкуствено интелигентната Siri може да дебютира на следващата WWDC на Apple

 

Тагове: