OnePlus Open се появи тази седмица като първото устройство на компанията със сгъваем екран, а сега тя вече се подготвя да представи следващото голямо нещо в технологията на дисплея. Компанията загатна за "ново поколение" екрани на 24 октомври. Именно тогава OnePlus и компанията майка Oppo ще представят нов дисплей, произведен от BOE.

Според Digital Chat Station новият панел ще бъде изключително ярък. Източникът разкри, че дисплеят с резолюция 1440p ще достигне яркост от 3000 нита, докато панелът с резолюция 1220p дори ще надхвърли умопомрачителния праг.

Според OnePlus нейният смартфон Open може да достигне 1400 нита максимална яркост и 2800 нита пикова яркост. При журналистическите тестове обаче бе установено, че най-високата постижима яркост е малко по-ниска.

Новият панел би трябвало да поддържа и 2160 Hz затъмняване (в сравнение с 1440 Hz в сегашните панели) и Single Pulse DC.

Обявяването ще бъде в същия ден като обявяването на Snapdragon 8 Gen 3 от Qualcomm и шансът OnePlus 12 да разполага с новия чипсет и BOE екран изглежда приличен.

Снимка: Unsplash

Виж още: Оператор предлага безплатни 5G телефони, за да накара потребителите да се откажат от 2G