OnePlus и Sony обявиха, че OnePlus 12 ще бъде първият телефон в света, който ще бъде оборудван с чисто новия мобилен сензор за изображения LYTIA на Sony.

"Новото поколение LYTIA на Sony въплъщава красотата със светлина и открива ново бъдеще за мобилните изображения", написа OnePlus в Weibo.

OnePlus е втората подмарка на OPPO (след vivo), която се възползва от партньорството на чадърната група с марката LYTIA Mobile Image Sensor на Sony. OPPO обяви стратегическото си партньорство с компанията още през септември и заяви, че нейните телефони ще донесат двуслойно подредени сензори Sony LYTIA в бъдещите флагмани. vivo вече потвърди, че предстоящата ѝ серия vivo X100 ще разполага с персонализирана версия на сензора LYT800. OnePlus 12 обаче ще получи сензор от по-висок клас.

През юни Sony обяви, че ще разшири линията си сензори за изображения LYTIA с нови 50-мегапикселови продукти, а OnePlus 12 се очаква да разполага с 50-мегапикселова основна камера IMX966.

Твърди се, че това е 1/1.4-инчов сензор с двуслойна транзисторна пикселна технология на Sony, подобна на CMOS сензора ExmorT IMX 888 с подредени пиксели, който дебютира в Xperia 1 V по-рано тази година. По същество подредената техника позволява улавянето на повече светлина и по-добри нощни снимки, така че можете да очаквате подобрения в тези области от OnePlus 12.

Снимка: Unsplash/My Smart Price

Виж още: Realme GT5 Pro регистрира рекордните 2.2 милиона точки в AnTuTu