OpenAI подготвя учителите за старта на новата учебна година, като публикува ръководство за използване на ChatGPT в класната стая месеци след като преподавателите алармираха, че учениците се обръщат към изкуствения интелект, за да преписват.

Но новините не са никак добри за преподавателите: OpenAI твърди, че сайтовете и приложенията, които обещават да откриват копия, генерирани от изкуствен интелект, в работите на учениците, не са надеждни.

В раздел с често задавани въпроси за преподавателите компанията заяви, че е установила, че детекторите за съдържание с изкуствен интелект не са "доказали, че надеждно разграничават съдържанието, генерирано от изкуствен интелект, от това, генерирано от хора".

"Когато ние от OpenAI се опитахме да обучим детектор за съдържание, генерирано от ИИ, установихме, че той обозначава текст, написан от човек, като Шекспир и Декларацията за независимост като генериран от ИИ", се казва в често задаваните въпроси.

Такива детектори на съдържание също така имат склонност да предполагат, че произведенията на ученици, които не говорят английски като първи език, са генерирани от ИИ, заявяват от OpenAI, потвърждавайки проблем, за който по-рано съобщи The Markup.

След пускането си ChatGPT бързо се превърна в популярен инструмент за учениците, тъй като способността му да генерира текст и убедително човешки отговори го прави удобен инструмент при задачи като писане на есета и изследвания.

Учителите обаче се опасяват, че учениците мамят, като представят идеи и фрази от чатбота като свои собствени, и че стават прекалено зависими от инструмент, който продължава да бъде склонен към грешки.

OpenAI признава, че на преподавателите може да се наложи да се справят с ученици, които представят генерирано от изкуствен интелект съдържание като своя работа и предлага предложения, като например да помолят учениците да запазят разговорите си с ChatGPT и да ги представят в домашните си работи.

"Като запазват запис на разговорите си с ИИ, учениците могат да отразяват напредъка си с течение на времето. Те могат да видят как са се развили уменията им да задават въпроси, да анализират отговорите и да интегрират информация", пишат от OpenAI.

OpenAI също така признава, че ChatGPT не е свободен от пристрастия и стереотипи например, така че "потребителите и преподавателите трябва внимателно да преглеждат съдържанието му".

Снимки: Unsplash

Виж още: Новото приложение на Poe позволява да използвате всички ИИ чатботове заедно

Тагове: