Всичко започна като шега в социалните мрежи, но възможно ли е датата 26 август наистина да се превърне в деня, в който Илон Мъск и Марк Зукърбърг ще се срещнат на ринга?

От известно време двамата разменят реплики в социалните мрежи, като по последна информация вече се е промъкнала и евентуална дата. Зукърбърг е готов да се срещне с опонента си още днес, но Мъск все още не е потвърдил финално. Първоначално Мъск публикува в X как тренира, което мнозина приеха като загрявка за "срещата". Късно вечерта в неделя Мъск обаче публикува нов пост, в който се казва, че "може да се наложи операция" и ще му бъде направен ядрено-магнитен резонанс на врата и горната част на гърба.

Освен това двамата имат да уточняват къде ще се "излъчва" двубоят: в отговор на друг пост на Мъск, че битката ще бъде "предавана на живо в X", като приходите ще отидат за благотворителност за ветераните, Зукърбърг отвърна на удара, като каза, че трябва да "използват по-надеждна платформа, която действително може да събира пари за благотворителност". (Facebook и Instagram имат вградена функция за набиране на средства, докато X няма.)

В поредната си закачка към Мъск Зукърбърг отговаря на публикация в Threads, в която пита дали битката, предавана в X / Twitter, е била съгласувана по взаимно съгласие. "По-скоро "осигурено финансиране", отговори Зукърбърг - препратка към туита на Мъск за превръщането на Tesla в частна компания, заради който той бе съден от инвеститорите за това, че не е верен.

Главният изпълнителен директор на Meta също така заяви, че обича спорта и "ще продължи да се състезава с хората, които тренират, независимо какво ще се случи тук".

Все още няма потвърдена информация дали тези закачки ще доведат двете личности до "ринга", но изглежда, че вероятността за това все повече се увеличава.

Снимки: Unsplash

Виж още: Зукърбърг срещу Мъск е сблъсък, който няма да искате да пропуснете