Все още чакаме официалната премиера на Apple TV+ на 1 ноември, но с вчерашна дата се появи информация, че оригиналните филми на компанията ще бъдат показани първо в кината. Variety и Wall Street Journal подкрепят тези твърдения и според тях тези продукции ще се появят в киносалоните „само в избрани градове в САЩ“.

Първи ще е The Elephant Queen с дебют на 18 октомври. Филмът е документален и разглежда живота на слоницата Атина и семейството ѝ. Продукцията ще е налична на платформата с пускането на Apple TV+. Семейната история Hala и финансовата драма The Banker също ще се появят на големия екран съответно на 22 ноември и 6 декември. Месец след това ще са налични и в новата стрийминг услуга на Applе.

Една от очевидните причини за този ход от страна на компанията освен допълнителни приходи, естествено, е, че така продукциите ще навлязат в битката за филмови награди. Netflix обикновено разпространява филмите си по киносалоните и на онлайн платформата почти едновременно, което не се харесва особено на кината. Подходът на Apple напомня повече за този на Amazon Prime.

Това означава, че заинтересованите само във филмите на компанията ще могат просто да отскочат до близкото кино, вместо да купуват абонамент за $4.99 на месец. Друг начин да се сдобиете с абонамент за платформата е, като купите нов iPhone, iPad или Mac от официалния сайт на Apple, като това ще ви донесе едногодишен абонамент безплатно.

Вижте още: Следващият iPhone светва по нов начин?