Samsung оповести новината, че ще започне подмяна на своите пластмасови опаковки, използвани в голяма част от продуктите на компанията. Новите опаковки ще бъдат съставени от „екологично устойчиви елементи“ и би трябвало предлагането им да стартира в рамките на първото тримесечие на настоящата година. В случая не става въпрос само за опаковки на смартфони, а на всякакъв вид продукти, произведени от корейския гигант.

Samsung обяви още, че смята да промени дизайна на своите зарядни устройства с идеята да редуцира количествата пластмаса, използвани при изработката им. За целта компанията ще смени лъскавия външен вид с матов такъв.

Нататък Samsung ще подмени пластмасовите торби, използвани за предпазване на техните климатици, хладилници, телевизори и миялни машини, с такива, които могат да бъдат лесно рециклирани.

За финал Samsung допълни, че ще започне да използва хартия за своите потребителски ръководства, която е сертифицирана от световните екологични организации. Това обаче ще се случи от началото на 2020 година.

Благодарение на тези промени Samsung обещава до 2030 година да използва 500 хиляди тона рециклирана пластмаса и да събере 7.5 тона изхвърлени продукти.

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards