Серията Poco F се отличава от другите устройства на марката благодарение на фокуса върху това да се осигури много мощност за вашите пари. Сега имаме официално потвърждение, че следващото устройство е на път.

Акаунтът на Snapdragon India в Twitter разкри, че Poco F5 идва, като добави, че ще бъде оборудван с процесор Snapdragon 7 Plus Gen 2.

Няма информация за дата на пускане на пазара, но добавянето на Snapdragon 7 Plus Gen 2 означава, че Poco F5 ще бъде значително подобрен спрямо Poco F4 поне в една ключова област.

Неотдавна сравнителен тест на референтно устройство със Snapdragon 7 Plus Gen 2 установи, че производителността на процесора му е на нивото на някои телефони със Snapdragon 8 Gen 1. Устройството изоставаше от миналогодишните флагмански устройства със Snapdragon, когато ставаше въпрос за класически бенчмаркове с графичен процесор, но успя да победи някои от тези телефони в стрес тестовете.

Разбира се, тези тестове бяха проведени на референтно устройство, затова е интересно да видим дали те ще се потвърдят и при комерсиалния телефон. Но тези, които търсят сурова мощност с ограничен бюджет, определено ще трябва да обърнат внимание на Poco F5.

Няма информация за други спецификации на телефона, но се смята, че това може да е ребрандиран Redmi Note 12 Turbo, предназначен само за Китай. Това означава, че бихте могли да получите и 6.67-инчов 120 Hz OLED екран, 5000 mAh батерия с 67 W кабелно зареждане и система от 64 MP+8 MP+2 MP камери.

Миналогодишният Poco F4 се продаваше на дребно за 400 евро (~442 долара) в Европа и 28 000 рупии (~342 долара) в Индия. Така че предполагаме, че Poco F5 може да се предлага на подобна цена.

Снимка: Unsplash

Виж още: Американците очакват с нетърпение златната ера на сгъваемите телефони