Дъщерната компания Black Shark, която е под шапката на Xiaomi, представи серията Black Shark 5 в Китай миналия март и очакваме компанията да обяви гамата геймърски смартфони Black Shark 6 приблизително по същото време тази година. Все още няма информация от Black Shark за серията Black Shark 6, но благодарение на надеждния източник Digital Chat Station вече имаме ясна представа какво ще предлагат флагманите на Black Shark за 2023 г.

Според Digital Chat Station серията Black Shark 6 ще се захранва от актуалния Snapdragon 8 Gen 2 SoC и ще включва плосък 2K екран с центриран отвор за селфи камерата. Основната камера отзад ще използва 64 MP сензор Sony IMX686, към който могат да се присъединят ултрашироки и макро/телефото макро модули.

Digital Chat Station казва още, че серията Black Shark 6 ще включва двойни високоговорители и ще се предлага с „най-силното активно охлаждане“ за постоянна производителност. Апаратът ще има метална рамка с керамична текстура на корпуса, а захранването на целия пакет ще бъде 5000 mAh батерия със 120 W зареждане.

Не е ясно от колко смартфона ще се състои серията Black Shark 6, но ако миналогодишната премиера е база за сравнение, ще видим стандартен модел, към който се присъединяват RS и Pro версии в Китай, като обикновените и Pro вариантите ще получат глобални дебюти само няколко месеца по-късно.

Снимка: Unsplash

Виж още: Android 14 ще ви позволи да ползвате скъпия DualSense Edge контролер на телефона си