Сондар Пичай става един от най-добре платените шефове в света, след като Alphabet разкри новото му възнаграждение за разширената роля, която той поема като изпълнителен директор както на Goоgle, така и на компанията майка.

През последните няколко години Пичай имаше годишна CEO заплата от 650 000 долара, но в разширената си роля на CEO на Alphabet и Google от 2020 г. той ще взима 2 милиона долара годишно.

Както при другите шефове от висок калибър, истинските приходи идват от отпуснатите допълнителни акции и Пичай ще ги получава, докато компанията постига определени пазарни цели. Така ако оглавяваните от него компании постигнат определени успехи в следващите две години, Пичай ще получи два транша от акции на стойност по 45 милиона долара всеки. Освен това, започвайки от следващата година, всяко тримесечие Пичай ще получава допълнителни опции по 120 милиона долара заедно с еднократен бонус от 30 милиона долара.

Това означава, че докато обикновените хора по света са доволни да имат храна на масата и покрив над главите си, Пичай ще получи около 240 милиона долара плюс годишната си СЕО надница. Не че досега е гладувал – към момента богатството на Пичай се изчислява на 600 милиона долара.

Виж още: Google ни цака с по-малко RAM в Google Pixel 4 и Pixel 4 XL?

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: