Всички знаем, че към днешна дата Google вече е заснел огромни части от планетата за своите проекти Street View и Google Earth. За пръв път обаче Google разкри точно колко от света е заснет: 10 милиона мили в Street View снимки и 36 милиона кв.мили в Google Earth.

Именно тази цифра в Google Earth е особено впечатляваща, защото Google твърди, че  платформата вече покрива 98 процента от населените места на земята. Колкото до Street View, тези 10 милиона мили поставят Google далеч напред спрямо конкуренти като Apple, който започна да включва подобни снимки на ниво „улица“ в Apple Maps едва тази година с пускането на iOS 13. Така Apple има да извърви дълъг път, докато достигне покритието на Google.  

Разбира се, тази статистика подчертава и обхвата на усилията на Google да опише целия свят в своите приложения и услуги. Дори ако Street View и сателитните изображения на Google Earth не са функции, които използват всеки ден, те играят голяма роля в услугата Google Maps.

„Визуализацията е в основата на всичко, което правим, и е базата на целия картографски процес“, обобщава Итън Ръсел, продуктов директор за Google Maps.

Виж още: Мобилният феномен Angry Birds е на нашите телефони вече точно 10 години