Признаваме, че на новобранците в добива на криптовалута не им е лесно: специалистите са много, а съвети дебнат отвсякъде. За голяма изненада Norton 360 решиха да предложат на желаещите да наваксат изпуснатото. Всъщност Norton Crypto не е новост: тя се появи още през юли 2021 г. и чрез нея се добива етериум, докато компютърът на съответния потребител е неактивен. Освен това има и някои хардуерни и софтуерни изисквания, като например графична карта NVIDIA с поне 6 GB памет. Според титана в сферата на компютърната сигурност предлаганият от тях софтуер за копаене на криптовалута е облачна услуга, която трябва да бъде изрично активирана. Цената не изглежда висока: 15% от добива на криптовалутата отива в полза на NortonLifeLock Inc.

Потребителите обаче твърдят друго - програмата се активира съвсем автоматично и е почти невъзможно да бъде спряна или премахната. Освен това в ход е един трик “стар (почти) колкото света”: изкопаната криптовалута най-често е толкова малко, че доста често е недостатъчна, за да покрие комисионите и таксите за превалутиране. И интернет пространството се изпълва с един и същ въпрос: “Norton, къде са ми парите?”. Позициите на компанията съвсем се разклащат от подобни ходове, което може и да им коства доста усилия в бъдеще.  

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Mozilla вече не приема дарения в криптовалути заради нов скандал