От известно време около Орро и OnePlus (дъщерно дружество на Орро) се носят слухове за напускане на Европа. Въпреки че Орро твърди, че не планира да напусне пазара, действията ѝ могат да подскажат друго.

Според информация на френското издание Frandroid, Орро е прекратила дейността си на търговско дружество във Франция. Тази роля се описва като много важна за популяризирането на продукта в магазините, обучението на търговския персонал и популяризирането на продукта.

Няколко търговци на дребно също така заявиха пред изданието, че марката иска да продаде текущите си наличности. Тези търговци не очакват да получат доставки на нови продукти, нито пък ще акцентират върху тези продукти.

Един от тях прибавя подробности към темата:

"Разбрахме, че напускат, защото бяхме по-обучени на нови продукти. Виждаме, че Find X излиза в Китай, но не - той няма да излезе във Франция. Виждаме, че излизат нови Reno модели, но ще бъдат ли пуснати на пазара във Франция? Нито един. Когато пристига Find N2 Flip, ни казват за пускане в продажба в магазините, а след това най-накрая не, той е наличен само на сайта."

Оказва се, че по-голямата част от търговските дружества на този пазар работят за изпълнител, наречен Atmospheres. Според изданието компанията е освободила от работа всички външни служители, работещи за Орро. Съобщава се също, че Atmospheres ще загуби договора си с Орро на 30 юни.

В изявление до 9to5Google Орро заявява, че ще продължи да работи във Франция и след 30 юни. В изявлението на Орро обаче компанията някак странно се обръща само към съществуващите потребители и избягва да споменава бъдещето.

"Нашият основен приоритет е да продължим да предоставяме отлични услуги на нашите съществуващи потребители във Франция. Потребителите могат да продължат да използват продуктите на Oppo, да имат достъп до следпродажбено обслужване, да получават бъдещи актуализации на операционната система и др. Нищо не се променя за крайните потребители."

Слуховете за излизане на Орро и OnePlus от Европа започнаха през март. Компанията обаче настояваше, че само временно спира дейността си в Германия поради правни действия от страна на Nokia, но неотдавнашно изявление подсказва, че тези намерения може да не продължат след 2023 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Марките, които не се наричат Apple или Samsung, се борят за трохите на пазара