Компанията Faraday Future има големи планове за своя автомобил, но те могат и да не се реализират, ако тя бързо не открие нов финансов благодетел. Оказва се, че основната спънка пред нея не е техническа, а финансова – става въпрос за пари и по-точно за липсата на такива.

Faraday Future дължи стотици милиони долари и е страна по няколко дела, което означава, че ако не успее да си осигури ново финансиране след изложението CES през януари, компанията може и да затвори врати. Именно на форума в Лас Вегас Faraday Future ще демонстрира своята първа серийна кола. Според някои слухове обаче компанията може и да има проблем да покаже “напълно завършен и функциониращ автомобил”.

Интересно е, че Faraday Future не е собственик на правата върху собствения си автомобил; те се държат от офшорна компания, регистрирана на Кайманите, и това прави инвеститорите много предпазливи, пише Engadget. Така една от най-амбициозните млади автомобилни компании е изправена пред борба за оцеляване още преди да е пуснала първия си модел.

Виж още: Илон Мъск се закани да пробие тунел под земята, за да облекчи трафика

Тагове: