Когато през май OpenAI пусна приложение ChatGPT за iPhone, тя обеща, че скоро и потребителите на Android ще получат своето. Сега компанията обяви, че ChatGPT приложението за Android ще бъде пуснато сред потребителите през следващата седмица. Нещо повече, страницата на приложението в Google Play вече е публикувана и потребителите могат да се регистрират предварително, за да го получат веднага щом стане достъпно.

Не е ясно дали първоначално приложението ще бъде достъпно само в САЩ, както версията за iPhone, но някои вече успяха да го поръчат предварително от Азия. OpenAI разшири обхвата на приложението за iOS до повече региони само няколко дни след пускането му, така че приложението за Android най-вероятно скоро ще бъде достъпно и в други страни, дори и да стартира само в САЩ.

Хората вече могат да получат достъп до ChatGPT на Android чрез браузър, но интерфейсът, макар и да не е съвсем труден за навигация, не е идеален за мобилни устройства. Специалното приложение означава интерфейс, оптимизиран за мобилни устройства, както и функции, съобразени с потребителите на платформата. Потребителите на iOS например получиха поддръжка за Siri и Shortcuts през юни. Те могат да създадат подкана за ChatGPT в Shortcuts и да я запазят като връзка, която да изпратят на приятели, и могат да поискат от Siri да стартира приложението или да създаде Shortcuts наред с други неща.

OpenAI наскоро започна да тества нова функция за абонати на ChatGPT Plus, която дава на чатбота с изкуствен интелект непрекъсната памет. С включването на функцията чатботът запомня кой е потребителят в различните разговори, което според компанията може да рационализира запитванията. Функцията е проектирана да работи в цялата платформа, което означава, че плащащите потребители на Android, които се включат, вероятно ще видят непрекъсната връзка в приложението си, когато то излезе на пазара.

Снимка: Unsplash

Виж още: ChatGPT добавя персонализирани инструкции, за да запомни кой сте